Afscheids fotografie

Een met passie gemaakte reportage plus een liefdevol hand gebonden album kan veel troost bieden op momenten van gemis. Even terug kunnen kijken hoe de dagen zijn verlopen, wie gaf die lieve knuffel en die warme handdruk? Wie waren er eigenlijk allemaal op de uitvaart en hoe hebben we de laatste dagen met elkaar doorgebracht en wie kwam er nog op bezoek?

<img alt="" src="/user/pages/04.wat-doe-ik/02.afscheids-fotografie/02._introduction/DSC08432-min.jpg?title" />

Ik fotografeer met emotie en verbinding. Afscheidsfotografie is iets enorm kwetsbaars en daarom is het belangrijk dat er vertrouwen en een luisterend oor is voor de wensen van de nabestaanden. Voorafgaand aan de uitvaart ga ik in gesprek met de nabestaanden om de dierbare beter te leren kennen. Wat is het verhaal achter het leven van de dierbare? Welke hobby’s of bijzonderheden zijn mooi om in de fotografie te verwerken? Dit zijn de vragen die tijdens zo’n gesprek naar voren komen en ook beantwoord zullen worden in de fotoserie.

Niet iedereen staat open voor afscheidsfotografie, wat erg jammer is. Waarom wel een geboorte en een huwelijk fotograferen en geen afscheid van een lieve dierbare? Ook dit hoort bij het leven wat we leven, en verlies leren we te verweven in ons leven. Daarbij is een tastbare herinnering, zoals een troost album, erg dankbaar om naar terug te kunnen grijpen. Met elkaar verdrietig zijn maar ook kunnen glimlachen om de mooie herinneringen. Ik hoop van harte dat we in deze moderne wereld ook dit liefdevolle en bijzondere stukje in het leven willen open maken.

<img alt="" src="/user/pages/04.wat-doe-ik/02.afscheids-fotografie/04._paragraph-3/DSC07591-min.jpg?title" />

Heeft u behoefte aan de fotografische begeleiding van het afscheid van uw dierbare? Aarzel niet en neem contact met mij op. Ik stel een mooie fotoserie voor u samen die u helpt met de verwerking van dit moeilijke maar mooie afscheid. 

Een bijzondere belevenis is de moeite waard om vast te leggen.

Doe jij iets bijzonders wat je graag wilt delen met een ander? Neem vooral contact met me op.

Contact